William Brînză faţă în faţă cu Realitatea

iunie 18, 2010 at 10:29 pm (Uncategorized)

M-am amuzat teribil astăzi urmărind meciul Brînză-Muntean la “Deschide lumea”. (Vezi aici: http://www.realitatea.net/emisiuni/deschidelumea.html, Time Code: 1.29.30).

Deci: porneşte materialul cu protestul PIR-ului de miercuri de la Consulatul de la Roma, intră prin telefon Mihai Muntean şi povesteşte despre “faimosul” (pe dracu’, faimos) proiect de lege a deputatului Brînză, ăla care prevede, după cum povesteam aici, să salte 1% din banii pe care-i trimitem în ţară noi, românii din diasporă.

Parlamentarii prezenţi în studio habar n-aveau şi-o tot dădeau din colţ în colţ că n-a fost depozitat, că trebuie calendarizat, ca poate-i în comisii, că lugu-lugu. Că-i un zvon, etc. samd. (Uite aici, ce zvon: http://www.cdep.ro/proiecte/bp/2010/500/40/4/pl544.pdf).

Muntean citeşte proiectul.

Senator PDL promite să nu voteze. Intervine Miron Mitrea: “în Parlament trec o sumedenie de legi de care lumea habar nu are. Bine au făcut românii din Italia că au protestat preventiv.”

Intră din nou Mihai Muntean şi William Brînză, prin telefon amândoi şi-ncepe meciul.

Brînză începe să povestească varianta lui, respectiv  “vor fi folosiţi pentru proiecte, asociaţii… am pus si proiect de lege pentru micşorarea taxelor consulare” (unde dracu’ era când s-a votat mărirea acestor taxe, nu ştim  – vezi, aici: https://alinaharja.wordpress.com/2010/06/04/taxe-consulare-mai-mari-ce-faceau-“alesii”/).  “Nu-i adevărat că vrem să luăm bani de la diasporă, vrem ca o parte din baniii diasporei să se întoarcă la românii din diasporă”.

Muntean: “cum, domnule, dacă e scris negru pe alb pe site-ul Camerei Deputaţilor?”

1-0, pentru Muntean.

Brînză nu-şi mai aminteşte că-i deputat şi zice că l-a depus la Senat (soarta). După care începe să pună placa : “bani pe proiecte, asociaţii din străinătate… e scrisă clar destinaţia, bla, bla, bla”.

Intervine “arbitrul” (Laura Chiriac): “Da, domnu’ Brînză, da’ întrebarea era sursa, nu destinaţia. Deci, supra-taxaţi diaspora?”

Brînză in off-side, mai întâi spune că acel 1% va fi luat de la persoanele fizice, după care se fâstâceşte şi-o drege: “din profitul agenţiilor de transfer de bani”.

Muntean îi reciteşte proiectul de lege (că na, poate a uitat omu’ ce-a depus la Cameră).

„Ngă, ngă”, Brînză şi iar: “banii vor fi destinaţi proiectelor pentru românii din diasporă”.

2-0, Muntean

Arbitrul intervine din nou: “Domnule Brînză, deci de unde luaţi aceşti bani? Mai întâi spuneţi că de la persoanele fizice (deci, supra-taxare, ilegală… pentru că românii plătesc deja taxe în ţara în care muncesc şi în UE, dubla taxare nu se practică), după care de la agenţiile de transfer de bani.”

Brînză: “Ngă, ngă”.

Intervine arbitrul: “Domnule Brînză, dar un proiect de lege nu trebuie să fie clar?  Puneţi-vă un pic de ordine în idei şi apoi, reveniţi.”

 

Publicitate!

 

P.S. Eu sunt totusi convinsa ca faimosul proiect de lege pentru miscorarea taxelor consulare este doar o intentie. Pe site-ul Camerei Deputatilor nu este momentan:  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=46&cam=2&leg=2008&pag=2&idl=1

Reclame

3 comentarii

  1. Protest la Torino pentru abrogarea legii noilor taxe consulare şi pentru demiterea celor doi parlamentari ai diasporei validaţi în circumscripţia 43. | diaspora romaneasca said,

    […] aici urmărind diversele linkuri ca să vă faceţi o idee clară.La urma toată luaţi-vă o porţie de […]

  2. Cum mi-am pierdut astăzi timpul | Alandala said,

    […] moca. O să fie şhow mare curând. Dar să nu uit. Ştiţi ce s-a rezol­vat cu pro­tes­tul PIR? S-a blo­cat ini­ţi­a­tiva lui Brânză care dorea să ne supra­ta­xeze de fie­care dată când tri­mi­tem bani în ţară. Deci, nu e […]

  3. Am reuşit să blochez o lege « Alina Harja – Ganduri/Pensieri said,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: