Recunoaşte c-am avut dreptate…

septembrie 24, 2010 at 10:41 pm (Uncategorized)

Văd de ceva timp nişte omuleţi, aprigi contestatari ai mei şi ai PIR-ului (bine, mă confundă pe mine cu PIR-ul – a se citi organizaţie –  dar asta este altă poveste: le reamintim, pentru orice evetualitate, că secretarul naţional PIR, adică numărul 1, se numeşte Mihai Muntean şi nu Alina Harja), că au început să se dea cotiţi, că timid încep să-mi/să ne dea dreptate.

Preambul: da,  am susţinut acţiunile PIR care mi s-au părut corecte din punct de vedere civic , cum ar fi votul în alb pentru că, la fel ca ei ,consider că întreaga clasă politică din România ar trebui sa fie schimbată dacă vrem o ţară cu adevărat europeană.

Da, PIR-ul, fiind o organizaţie, a dat voce anchetelor mele legate de mărirea taxelor consulare şi de taxa “Brânză şi s-au bătut ca taxele să fie reduse. Momentan au fost reduse de 30%, când legea despre care discutam le-a dublat. Evident, am luat ţeapă , dar oricum plătim ceva mai puţin decât şi-au dorit parlamentarii noştri. Şi, da, este meritul PIR-ului.  Exclusiv!

Închise parantezele, mă minunez să văd cum anumiţi “redactori-şăfi”  la publicaţia portocalie “Millenium”, anunţaţi cu surle şi trâmbiţe, astăzi se dau la fund şi se bat cu pumnul în piept că ei n-au votat Băsescu şi, timid, foarte timid, încep să aprecieze propunerile făcute de PIR.

Bine, nu reuşesc să fie total imparţiali nici el şi nici colega (care colegă, între noi fie vorba, se dădea de ceasul morţii să convingă PIR-ul să-l susţină pe Băsescu, cum de altfel făcuse şi în timpul referendumului: chestie semnalată punctual de colegul de gazetă despre care discutăm) şi trebuie, cu orice preţ să bage un comunicat în aceeaşi oală cu o serie de proteste însoţite de semnături, multe semnături,

Eu pot să înţeleg de ce, având in vedere că, colega “imparţialului” se ocupa de biroul de presă al senatorului Badea şi că “imparţialul”, după cum spuneam mai sus, trebuia să devină redactor-şef la “Millenium”. Bine, între timp a mai ieşit şi scandalul denunţat promt de Duţu despre “consulul 007” – culmea!? – sponsorul “imparţialului”.

Acuma, dacă “imparţialul” ar avea un pic de demnitate ar face frumos “mea culpa” şi şi-ar cere nişte scuze publice pe măsura calomniilor ale căror autor a fost timp de doi ani pe gazeta la care încă activează atât el cât şi colega la fel de “imparţială”.

Dar mă tem că nu vom avea parte de-aşa ceva.

Oricum, reamintim “imparţialului” tezele susţinute de mine pe acest blog:

–          never, never, never  Băsescu!

–          clasa politică românească:  nici unul nu merită

–          Boc: incapabil

–          Diaspora nu-i o vacă de muls la discreţia clasei politice româneşti

–          Filialele PD-L ilegale din Italia trebuiesc închise: IMEDIAT!

–          Asociaţionismul românesc  din Italia(cu puţine excepţii) : o gaşcă de profitori şi de arivişti

–          Mocanu: impostor

–          Ramona Bădescu: prefer să fiu reprezentată de cineva mai îmbrăcat atât ca haine cât şi ca neuroni

–          Presa din diasporă (cu mici excepţii): să meargă la şcoală

–          Candidaturile fără electorat sunt semn de analfabetism politic

–          Petrecerile cu mici, bere şi manele în piaţe publice nu îmbunătăţesc cu nimic imaginea negativă pe care o avem în Italia: dimpotrivă.

–          Nu mă deranjează să fiu reprezentată de un italian (valabil pentru orice altă naţionalitate) cât timp face interesele acestei comunităţi

Demonstrează că eşti bărbat, dacă te ţine, şi cere frumos scuze măcar “dobitocului”, “parvenitului”, “grandomanului” (cum l-ai definit în ultimii doi ani pe Mihai Muntean).

Semnat: “Piţipoanca”, “grandomana”, “scriitoarea lui peşte prăjit”, “păpuşa sexy”

Reclame

3 comentarii

 1. Andi said,

  Mai fato, tu ai visat urat noaptea trecuta sau faci exercitii de imaginatie in vederea redactarii unui nou volum???…aceasta postare mi se pare cel putin o „iesire” necontrolata…impartial, basescu, milenium, teseleanu…cred ca treci printr.o criza!!!

 2. ginadumitriu said,

  Actiunea de protest impotriva maririi taxelor consulare nu este semnata exclusiv de PIR.
  Practic n-am castigat nimic (doar experienta), reducerea cu 30% a fost doar in comunicate de presa.

 3. Dutu Mihai said,

  Guristul portocaliu, cu mai multe funcţii decât prevede garanţia, a uitat de epitetele închinate lui Muntean atunci când au dat nas în ochelari (că tot e obsedat de ei) la Mangalia. Motostivuitoristul lu’ peşte declara pe unde apuca că e în stare să-şi susţină ideile şi în viaţa reală. N-a fost să fie. Cât despre sponsorul-spion, bănuiesc că a mers pe principiul „fără zgomot că atragem atenţia”. Doar că de aflat s-a aflat şi s-a şi dat în primire mult prea minunatul consul onorific. Păcat că fără rezultate notabile, căci masa comunităţii noastre este una inertă. O explicaţie asupra contorsionismului de faţadă al marelui editor de presă necitită nici de propriile rude poate fi dorinţa lui de a-şi menţine aproape cei 3 useri de pe forum. Dacă şi ăia l-ar părăsi cu ce-ar mai rămâne? Cu „succesurile” şi „proiecturile” de care doar el ştie?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: