Să râdem cu aleşii

octombrie 1, 2010 at 10:46 pm (Uncategorized)

În timp ce domnul senator Badea ameninţă să dea în judecată PIR-ul (aici link-ul: http://www.adevarul.it/stiri/actualitate/foto-pir-continua-seria-protestelor-impotriva-taxelor-consulare), comisiile din Senat şi-au exprimat părerea faţă de propunerea domnului deputat Brînză de a micşora taxele abia mărite.

În fapt comisiile vizate îi explică domnului Brînză ceea ce eu îi spuneam de la bun început (numai că acum este act oficial), respectiv: “trebuia să te trezeşti atunci când proiectul de lege (astăzi lege) a ajuns la Cameră”.

22/09/2010Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 441-NEGATIV

22/09/2010Comisia pentru politică externă depune raportul cu nr. 713-NEGATIV

29/09/2010Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital transmite avizul cu nr. 1106-NEGATIV

Aici procedura legislativa: http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15295&pos=0&NR=L630&AN=2010

Comisia pentru minorităţi:

Aici textul: http://webapp.senat.ro/pdf/10L630CA.pdf

Comisia pentru politică externă:

Aici textul: http://webapp.senat.ro/pdf/10L630CR.pdf

Evident asta înseamnă că prin lege taxele consulare NU se vor micşora. Pun pariu că susţinătorii deputatului Brînză nu au fost informaţi de idolul lor despre raportul comisiilor (ultimul de pe 29 septembrie). Altfel nu-mi explic afirmaţiile secretarului general al PD-L Italia, Ion Săvoiu:

Nimeni nu e încântat de taxele consulare, iar deputatul Brânză a iniţiat deja un proiect de lege pentru diminuarea acestora.

Brânză nu a fost la vot, dar a lăsat o notă la partid că nu este de acord” mai afirmă articolul din “Adevărul”.  Ne foarte bucurăm pentru “nota la partid”, numai că deputatul Brînză, dacă nu era de acord cu această măsură (rămâne de văzut dacă ştia de ea), putea frumuşel cu vreo câteva zile înainte să depună un amendament la Cameră. Nu pentru că aşa spun eu, ci pentru că în fapt aşa se procedează. “Nota la partid” se mai numeşte şi “abureală de popă de ţară” sau, mai elegant spus, are valoarea unei cepe degerate.

În cazul în care nu aţi observat, Comisia pentru politică externă a Senatului a respins proiectul de lege în UNANIMITATE. Ghici cine este vice-preşedintele acestei comisii?!? Nimeni altul decât sentorul Badea. Da, tocmai cel care ameninţă să-i dea în judecată pe cei de la PIR pentru că l-au făcut “trădător”.

Revenind însă la deputatul Brînză şi la propunerea sa de a ne reţine 1% din banii pe care îi trimitem, comisiile parlamentare au decis că încalcă tot ce se poate încălca în materie de legislaţie, inclusiv Constituţia României.  Noi nu l-am crezut de la bun început când afirma că ia aceşti 1% din comisioanele firmelor de transfer . Se pare că nici biroul legislativ al Senatului şi nici vreo 3 comisii nu-l cred (din ciclul: “el se jură că nu fură, dar….”). Aici procedura legislativa: http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=15295&pos=0&NR=L602&AN=2010

Aici textul: http://webapp.senat.ro/pdf/10L602CR.pdf

P.S. Anticipăm declaraţia senatorului Badea: “nu eram la Comisie pe 15 septembrie”. Dar îl sfătuim să evite o astfel de scuză. Nu de alta, dar jurnaliştii ăia răi verifică şi ar putea descoperi că şi în cazul propunerii cu reţinerea a 1% din banii pe care îi trimitem avizul negativ a fost dat tot pe 15.

P.P.S. Rugăm guriştii portocalii de la Millenium să nu uite să semnaleze orice greşeală de tipar. De data asta o vom corecta.

Later Edit:

Pentru Gina Dumitriu care comenta, ca să se alfe în treabă la un articol precedent, următoarele:

Actiunea de protest impotriva maririi taxelor consulare nu este semnata exclusiv de PIR.
Practic n-am castigat nimic (doar experienta), reducerea cu 30% a fost doar in comunicate de presa

PIR-ul este singurul care a organizat asfel de proteste (voi aţi făcut doar un comunicat de susţinere). Printr-o măsură administrativă MAE a decis, în urma acestor proteste, reducerea acestor taxe stabilite prin lege cu 30%. Este oficială deoarece a fost publicată în Monitorul Oficial. Dacă nu este respectată acest lucru poate fi semnalat Ministerului Afacerilor Externe.  Aici comunicatul MAE: http://www.mae.ro/node/4249

Revizuirea cuantumului unor taxe consulare

Tip:

Informaţie consulară

Data:

01.09.2010

MAE a iniţiat un Ordin comun al ministrului Afacerilor Externe şi al ministrului Finanţelor Publice privind revizuirea cuantumului unor taxe din anexa la Legea nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 616, Partea I, din data de 31.08.2010, cu aplicare de la data publicării, operându-se astfel reducerea cu 30% a cuantumului taxelor consulare pentru înscrierea în registrele de stare civilă româneşti a certificatelor de naştere şi căsătorie eliberate de autorităţile străine.

Adoptarea prezentului Ordin constituie o măsură excepţională, care vine mai ales în sprijinul familiilor cu copii care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Revizuirea cuantumului taxelor aferente serviciilor de înscriere a actelor de stare civilă s-a impus după ce s-a constatat apariţia unei discrepanţe între taxarea serviciilor consulare de înscriere a actelor de stare civilă şi taxarea celorlalte servicii consulare în raport cu taxarea efectuării aceloraşi servicii în ţară, de către autorităţile competente.

Reclame

65 comentarii

 1. Mihai Muntean said,

  „Sa (ne) râdem cu aleşii” sau parlamentari…dup”e” ureche!

  Cit despre dom’ Savoiu de la Italia no molto coment…! 🙂

  „Înţelegem lupta lor pentru taxele consulare, dar acestea se decid la Bucureşti, nu la consulate” (Savoiu dixit)

  A descoperit gaura covrigului! 🙂

 2. trilulilu said,

  M-am plictisit de „30%” aia redusi… Voi ati luat un creion si o hartie in mana sa vedeti care e reducerea? Rotunjirea se face catre cel mai apropiat numar nu catre cel care convine… au fost reduse cu mai putin de 25%. Toata lumea citeaza comunicatele oficiale si face trimiteri la Monitorul Oficial insa nu cred ca cineva chiar s-a uitat in M.O. si apoi a comparat preturile cu cele anterioare.

 3. c.a. said,

  M-am şi încătuşat …aştept procesul 🙂 .Şi noi care speram la o demisie de onoare…da’ de unde coane Fănică ! Vine procesul .Oare ? Eu zic că-i o abureală senatorială cum abureli sunt mai toate iniţiativele şi invenţiile senatorului Badea.După o campanie electorală în care au folosit întreg arsenalul de arme neconvenţionale care au smult cu japca psihologică votul diasporei , acum la culesul rezultatelor (NULE! Zero absolut 🙂 ) încep falsa campania de răzbunare/reabilitare pentru recuperarea imaginii,eventual al electoratului.Semn că ceva se-ntâmplă ;-).. Singurul lucru demn de un senator contestat cu probe pentru „trădarea” şi ” vinderea ” intereselor celor care i-au dat votul ,este demisia imediată .Poate am fi depus contestaţiile noastre la unul din cabinetele parlamentare deschise în Italia :-)))))) dar după înfiinţarea acestora cu surle şi trâmbiţe au fost evaporate miraculos şi înlocuite imediat de reţeaua consilierilor parlamentari onorifici împroprietăriţi cu un atestat lipsit de o ştampilă sau valoare juridică 🙂 Culmea este că aceştia sunt „abilitaţi” prin hârtiuţa cu antetul senatorului/deputatului ,după caz , să reprezinte comunitatea în raporturile sale cu instituţiile italiene. :-))))))))))) Nimeni nu ştie cum s-a ajuns aici 🙂 Eventual purtătorii de hârtii fără valoare se pot prezenta cu aceasta în raporturile pe care partidul îl poate avea cu alte entităţi şi nicidecum în numele comunităţii. Comunitatea nu este asimilată PD-L -ului 🙂 sau altui partid .Dacă dumnealor cred că acesta este modul de a face consilieri ,atunci oferim unele cifre de care dumnealor nu au habar.Luăm Torino, ca exemplu,localitate unde trăiesc cu acte-n regulă peste 50.000 de români.Dintre aceştia avem : peste 3500 de absolvenţi cu studii superioare,cca 2000 cu scoli postliceale (asistenţi medicali,învăţători,tehnicieni,etc) şi cam 8000 de absolvenţi de liceu.Nu există un număr clar a celor în posesul unei calificări profesionale .Tot în categoria evidenţieri mai putem adăuga pe cei aproape 3000 de români care sunt titularii unor activităţi economice .Pot fi aceşti români reprezentaţi cu o hârtie fără valoare juridică ? 🙂 Pot fi reprezentaţi de o filială a unui partid ? Pot fi reprezentaţi de PIR ? De PSD ? Nu! .Deci fiecare rămurică a acestei comunităţi are reprezentantul său care eventual poate vorbi în nume propriei organizaţii şi în nici un caz în numele comunităţii.PIR-ul nu s-a împroprietărit abuziv de comunitate iar protestele noastre sunt oglinda neacceptării miş-marşurilor manipulatorii căruia membrii noştri – ca membrii ai comunităţii în general – repet, nu le acceptă.Dorim legalitate ,democraţie,reforme .Este unicul nostru scop şi poate acela de a nu lăsa suflet de român pradă minciunii ,manipulării sau discriminării.Aşa să ne ajute Dumnezeu!
  PS.Domnul Badea poate lua de bun acest comentariu ca probă la proces 🙂

 4. alinaharja said,

  @trilulilu:
  Daca te duci pe site-ul Monitorului Oficial, gasesti acest ordin. Link-ul exact aici: http://www.monitoruloficial.ro/mofnou/index.php?page=acts&action=search&term=&nr=&date=&date_end=&pg=53
  Cand un ordin ministerial este publicat in M.O. inseamna ca incepand din acel moment (31 august) este in vigoare. Daca stii consulate care nu-l respecta esti rugat sa semnalezi acest lucru Ministerului Afacerilor Externe.
  Despre calcule am scris deja acum cateva zile aici: https://alinaharja.wordpress.com/2010/09/24/recunoaste-c-am-avut-dreptate%E2%80%A6/

  Citatul exact este: „Momentan au fost reduse de 30%, când legea despre care discutam le-a dublat. Evident, am luat ţeapă , dar oricum plătim ceva mai puţin decât şi-au dorit parlamentarii noştri. „

 5. alinaharja said,

  @M.M. : Imi vine in minte imaginea unei pisici ce incearca sa se urce pe o oglinda…. 🙂

 6. alinaharja said,

  @c.a.: Las’ ca mai stim noi ai alti consilieri onorifici. Macar astia au o hartie cu antet.
  Bine, din astea am si eu la birou dar mi se pare urat sa ma dau drept ce nu sunt.
  Dar ,cum Badea sta mai mult pe la Chisinau decat prin Italia, vom vedea o crestere substantiala a cetatenilor moldoveni prin zona. Poate in Moldova finantarile sunt ceva mai mari decat in Romania (mai stii?!). In mod sigur mai greu de controlat. :-))
  Cat despre „tradator” chiar vreau sa asist la un astfel de proces. Intrebare: unde va actiona in justitie? In Romania sau in Italia? Boh… 😀

 7. Dutu Mihai said,

  Eu chiar pusesem botul la harneala lui Baconschi că reduce taxele cu 30%. Evident ar fi fost o ţeapă în comparaţie cu mărirea de 100%. Acum aflu că nu se reduc. 😀 Plus că mă şi contrasem cu Muntean pe tema eficienţei unui nou protest. Concluzia e doar una: mult tupeu din partea aleşilor şi multă prostie din partea noastră, că punem botul şi că nu putem schimba nimic.

 8. Pedelisme | Alandala said,

  […] politica |Subscribe* Chiar lua­sem de bună ştirea că taxele con­su­lare se vor reduce. Cică ţeapă. Din nou. Nici ofi­ci­nele nu mai sunt ce-au fost, că de papa­ga­lii remu­ne­raţi ca […]

 9. trilulilu said,

  cred ca nu m-am facut inteles: eu am citit ce a publicat M.O. si am facut si calculele. voi preluati fara sa calculati 🙂

 10. ginadumitriu said,

  Alina, nu inteleg de ce ar trebui sa tac in fata ta?Mi se pare ca tu iei doar informatiile care -ti convin si de la cine iti place.
  P.S. Cand ai sa strangi tu ca presedinta de asociatie peste 200 de semnaturi in doua zile, atunci mai vorbim de „aflatul in treaba”.Ar trebui sa sesizezi „solidarietatea in actiune in interesul comunitatii”, protagonismul ca scop principal nu ma intereseaza.

 11. c.a. said,

  Alina nu te supara dar Gina a fost unicul presedinte de asociatie care a venit in intampinarea initiativei PIR cu 200 de semnaturi …Mai mult ,Gina Dumitriu a fost intotdeauna atenta la ceea ce se intampla in comunitate si nu s-a sfiit niciodata de a face un pas inaintea tuturor . Nu ne-a lasat singuri nu o vom lasa 🙂 Pot sa spun ca din partea PIR merita toata stima ? Ei bine ,atunci,PIR este obligat de a raspunde la omenie cu omenie ,la o imbratisare cu o imbratisare …un abbraccio Gina !

 12. trilulilu said,

  imi pare ca la Torino, alaturi de PIR, si-au pus obrazul la bataie si alte asociatii (Bucovina, Fratia etc.). 🙂 curat murdar protagonism, nea’ Iancule… si asa sunteti putini, daca alungati si singurii care v-au creditat ce sa mai intelegem?

 13. alinaharja said,

  Gina, vorbeam de proteste. Te invit sa citesti textul precedent (ala de unde am preluat comentariul tau) si ai sa vezi ca aveam dreptate. Adica ce-au facut oamenii in fata consulatelor.
  Nu-ti cere nimeni sa taci in fata mea, dar tonul folosit in comentariul tau m-a deranjat. Nimeni nu vrea sa-ti ia meritele dar, iti amintesc ca atunci cand eu am pretins recunoasterea meritelor pentru initiativele mele, tu ai spus: „nu conteaza cine a avut initiativa atat timp cat se face ceva bun pentru comunitate” si m-ai acuzat de protagonism. La momentul respectiv nu conta pentru tine ca unii au muncit si altii isi iau meritele. Acum conteaza? Daca da, probabil ca imi datorezi niste scuze pentru afirmatiile tale dintr-o anumita perioada.
  Da, mai multe asociatii s-au strans in jurul protestelor PIR (lucru demn de lauda) dar sunt ei cei care au avut initiativa. Poti sa-l intrebi pe Costel sau pe cine vrei tu de la PIR daca asociatia mea sau eu personal avem vreun merit in initiativa asta. Dupa care mai discutam. In rest, numai de bine.

  @ trilulilu: Nimeni nu alunga pe nimeni si, din cate vad, PIR-ul prin vocea lui Costel apreciaza efortul celor care li s-au alaturat.

 14. c.a. said,

  @Alina nu te supara dar Gina a fost unicul presedinte de asociatie care a venit in intampinarea initiativei PIR cu 200 de semnaturi …@ Deci domnu’ trilulilu 🙂 spuneam că Gina a venit cu 200 de semnaturi ,pentru ca se vorbea de semnaturi pe aici şi nu de participarea fizică.La Torino a fost alături de noi Bucuvina ,Ovidiu şi Asoc.România Forum .Printre alţii care nu au putut fi prezenţi dar prin semnătura lor s-au solidarizat iniţiativei în o fază succesivă au fost ; Marian Mocanu ,Eugen Terteleac şi Stelian Ionescu în calitate de preşedinţi de asociaţii.Restul în un mod s-au altul va-ţi cocoloşit ascuzându-vă după scuze absurde.Apoi să nu uit ,a mai semnat în nume propriu Eugen Vîlcu dar numai pentru reducerea taxelor …Deci ? Restul „reprezentanţilor ” de bidoane asociative nu aţi avut minimul de bun simţ să vă puneţi semnătura măcar pentru reducerea taxelor ,dar paradoxal, prin statutele genetic modificate ale asociaţiilor voastre familiale pretindeţi că militaţi pentru interesele românilor. 🙂 Cum ? Aţi demonstrat-o : lipsa de interes .Pe de altă parte pot înţelege că unuia-i place de Badea sau de Brînză dar dacă-mi spui că eşti mulţumit de taxe majorate nu pot să te etichetez decât în categoria înghesuiţilor mintali . Obrazul pus la bătaie -după mintea ta de triluliluist – nu vrea să spună decât că îl au 🙂 ,înseamnă că nu au aşteptat o recompensă atunci când au considerat că trebuiau să-şi facă datoria.Nici noi nu am aşteptat o recompensă pentru că nu suntem la comanda Bucureştiului ,nici al asociaţiilor bidonabile ….Intreresant este faptul că lumea se trezeşte şi nu mai acceptă tarocurile .Dacă vor veni la /cu noi îi priveşte şi stă la alegerea lor dar mai important este curentul care s-a creat pentru că de aici câştigă comunitatea : nu PIR-ul ,nu alt partid …DEŞTEPTAREA şi PARTICIPAREA ! Îmi permit să constat că politica la românii din Italia este o mare mămăligă în faţa căruia se-nghesuie tot „apoliticul” 🙂 dar când este vorba de fapte ioc ! Numai tarocuri şi câştigul de orice natură dar numai să fie moka 🙂 Puneţi mă curul la treabă şi haideţi să combinăm ceva nu mai veniţi cu „injecţii” manipulatorii prin comentarii aparent nevinovate 🙂 Ce naiba ! Blogurile sunt citite de persoane care înţeleg mersurile comunităţii şi se prind că pe lângă faptul că sunteţi subţirei în fapte ,mai săriţi si de fund în sus băgând fitile …Ce dracu’ mă ,era vorba de Gina şi semnăturile sale şi nu de cine şi cum a participat …deci comentariul lui trilulilu face parte din categoria lui „divide ed impera” dar de data asta nu se pune .Când nu ai cu ce dragă domnule (eu fac finta că habar nu am cine eşti 🙂 ) lasă-te la mâna ta să nu te frigi singur.PIR-ul creste si oamenii care vin la noi nu sunt viciati de sectarismul asocianistic si de profitul cu orice cost …Echipa creste si lucrează ,ECHIPA ,noţiunea pe care voi nu o aveţi

 15. Mihai Muntean said,

  @Trilulilu; Nu avem in niciun caz intentia de a alunga pe cineva.
  Declaratiile si pozitiile PIR sunt exprimate oficial de 3 persoane, Secretarul national, presedintele, vicepresedintele.
  Toti ceilalti, membri fondatori sau membri ordinari, prieteni sau simpatizanti vorbesc in nume propriu.
  In privinta asa zisei „creditari”, ar fi de precizat ca ne-a fost asigurata pina acum de Romanii prezenti la consulate in zilele protestelor si in locurile publice unde am putut discuta cu oamenii aceste probleme, respectiv multi dintre cei ce se lovesc de „efectele legii 78/2010.
  Participarea alaturi de noi la protestele pe care le-am organizat, indica nivelul de intelegere si vointa dar si posibilitatile de implicare (reala) ale altor organizatii in miscarile legitime de protest, fie impotriva abuzurilor administratiei si politicii Italiene, cit si ale Romaniei.
  La Torino au participat(nu organizat) alaturi de noi doua asociatii. Fratia nu s-a numarat printre ele.
  In concluzie, nu cred ca putem vorbi de „protagonism” , dar nici nu putem astepta la infinit „raspunsurile unor organizatii” care nici macar adresele mail si „siteurile” nu si le-au mai actualizat de ani de zile.
  Importnt pt. noi, este ca oamenii sa inteleaga ce se intimpla, cine sunt cei care le-au „inselat” asteptarile(electorale) si care sunt mijloacele si metodele de a raspunde si a ne apara impotriva acestor….situatii.
  Evident ca nu putem garanta nimanui un rezultat imediat si pozitiv.

 16. c.a. said,

  Se poate înţelege că este greu să ajungi la un consens iar dacă nici în momentele cheie când comunitatea se poate uni ,aceasta vine sabotată de „căciulile reprezentative cu de la sine putere ” avem serioase probleme de rezolvat.Una din acestea, in ce priveste buna informare a romanilor ,o vom pune la punct in scurt timp cel puţin la Roma şi Torino .Despre impactul acţiunii şi modalităţi la timpul potrivit . 🙂 Va fi o surpriză pentru toată lumea şi un beneficiu real pentru comunitate .În ce priveşte acţiunile manipulatorii ale aleşilor noştri nu este mare lucru de priceput.În campania din 2008 atunci când au fost şi confirmaţi s-au folosit de diverse arme neconvenţionale şi de naivitatea unor conaţionali care chiar au crezut în promisiunile acestora.Nimeni nu ştie cum şi cât s-a cheltuit care au fost „investitorii” din diaspora deşi legea spune clar că în campaniile electorale sumele cheltuite,sponsorii,etc sunt de domeniul public.Deci primul pas al neregulilor a fost făcut atunci.Al doilea a fost cel al aşa-numitei înfiinţări de cabinete parlamentare 🙂 Acolo unde acestea ar fi trebuit să nască au apărut ca ciupercile după ploaie secţiile de vot -cazul Marcellina – pentru alegerea preşedintelui.Ce s-a întâmplat după ? Cabinetele parlamentare au dispărut cu emanaţi cu tot …taraba cu promisiuni s-a închis şi au început nominalizările cu consilieri onorifici.Nici aceste numiri nu au funcţionat pentru că nimeni dintre români nu-şi va spune necazul unor consilieri onorifici, fie ei şi persoane de bine.Noi avem nevoie de legalitate şi structuri active ….nimeni nu va reuşi în afara unei echipe .Până şi Mântuitorul a dus creştinismul în lume prin apostoli.Cel mai la îndemână şi cel mai cunoscut exemplu. Revenind la dictatura taxelor democratice ,amintind lumii că noiile taxe sunt în vigoare de 4 luni ,dar din păcate nu se văd rezultatele unui salt calitativ al serviciilor consulare.

 17. Dutu Mihai said,

  Dincolo de bunele intenţii, observ că mulţi preferă o poză de grup şi specificarea numelui în ziar decât urmărirea scopului iniţial. Mulţi din cei care comentează sub varii pseudonime sunt de fapt acei haiduci care lansau petarde răsuflate şi acuzau ba că PIR îşi face publicitate, ba că Muntean e grandoman. Dacă aţi avea capacitatea de a fi obiectivi v-aţi ruşina de ipocrizia cu care îndrăzniţi să porniţi astfel de polemici. Şi în cazul TIR-ului trimis sinistraţilor a ieşit circ. Unul ieftin. Şi da, acolo miez a fost Frăţia care se pare că vrea să fie moţ peste tot.

 18. alinaharja said,

  @Dutu Mihai: De acord cu tine in totalitate.

 19. alinaharja said,

  Upgrade primit pe mail:

  Comunicat de presă

  Senatorul Viorel Badea s-a aflat în perioada 29 septembrie – 1 octombrie la Chişinău alături de vicepreşedintele Partidului Popular European, Corien Wortmann Kool, europarlamentarul Elena Băsescu şi alţi membri reprezentativi ai PPE, în cadrul unei delegaţii oficiale ai acestei formaţiuni.

  Viorel Badea a participat la o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai PLDM Moldova pentru a analiza candidatura acestei formaţiuni politice la statutul de membru observator al PPE. Membrii delegaţiei au luat parte la întâlniri cu Primul Ministru, Vlad Filat şi cu mai mulţi miniştri ai guvernului de la Chişinău.

  „Vom monitoriza cu deosebită atenţie şi vom evalua în mod obiectiv, parcursul politic al PLDM, precum şi modul în care această formaţiune politică îşi va însuşi valorile şi principiile democratice ale PPE” , a afirmat senatorul Viorel Badea.

  Opinia generala a delegaţiei PPE a fost de apreciere a reformelor guvernului, de consolidare a legăturii între PPE si PLDM şi de susţinere a partenerilor Alianţei pentru Integrare Europeană cu ocazia alegerilor din noiembrie.

  03 octombrie 2010 Biroul de presă

 20. alinaharja said,

  @Gina Dumitriu: fara a pune la indoiala efortul tau si/sau al asociatiei tale, totusi semnaturile pe care spui ca le-ai strans la PIR inca nu au ajuns… (coordonatorul PIR dixit).

 21. c.a. said,

  Mie unul,cu toată sinceritatea ,îmi place ideea apropierii pe care Preşedintele Băsescu ,senatorul Badea şi o parte din politicienii români ,o promovează în relaţia cu Basarabia .Din păcate apar şi preşedinţi de filiale care prin comportamentul lor confirmă pactul criminal Ribenttrop – Molotov -cazul Ilinca -care prin cererea sa explicită doreşte cetăţenia moldovenească .Moldova de astăzi nu-i decât Basarabia noastră …adică acea parte din Moldova lui Ştefan intrată sub cizmă sovietică.Scuza de a ajuta moldovenii din Italia nu stă în picioare…Băsărăbenii au destule numere şi capacităţi proprii de a intra în interacţiune cu comunitatea românească din Italia în orice moment fără vuvuzele portocalii .Au destule asociaţii serioase ,au un număr destul de importantant de basarabeni care sunt deja în posesul cetăţeniei de drept şi nu văd de ce o vuvuzea s-ar face -n patru pentru a „ajuta” parcusul firesc de integrare a comunităţii româno-basarabene.Chiar nu există un basarabean cu paşaport românesc care să fie ajutat şi stimulat să ridice-n picioare românii basarabeni ?De ce tocmai „voluntarul- anul- şi- partidul ? Eu zic că nu-i decât o manipulare grosolană ,aceleaşi acţiuni destinate eşecului, care nu fac altceva decât să favorizeze accensiunea stângii conservatoare care la nivelul României nu şi-au exprimat public dorinţa întăririi relaţiilor cu Basarabia .Asta în linii mari. Suntem încă la începutul unui proces complex de manipulare care se va amplifica în perioada următoare…evident că PIR-ul nu le va permite improvizaţilor, montarea unei teatru în aer liber unde toţi aplaudacii vor ademeni din nou boborul cu promisiuni şi colaci calzi 🙂 .Regia de demontare a PIR-ului nu va prinde pentru că suntem o echipă care s-a format pe principii sănătoase.Nici procesul cu care senatorul Badea ne ameniţă nu sperie pe nimeni 🙂 .Nu asistăm decât la un moment de criză ,care este expresia evidentă a lipsei rezultatelor, faţă-n faţă cu realitatea .

 22. alinaharja said,

  @c.a. Nu pot decat sa fiu de acord cu tine. PDL-istii sunt convinsi ca toti moldovenii cu pasaport romanesc ii vor vota.

 23. ginadumitriu said,

  Bineinteles ca n-au ajuns la PIR, Alina!In primul rand nu mi le-a cerut nimeni, in al doilea rand nu am avut niciun protocol pentru predarea listelor cu semnaturi.Sunt date personale si le pastrez ca documente.

 24. alinaharja said,

  @Gina Dumitriu: Ah… Am inteles. Ai strans semnaturi ca sa le tii in sertar?
  In comunicat ai scris ca romanii „au cerut ca protestul lor sa ajunga la cunostinta Guvernului, Parlamentului si a mass -mediei romanesti”. Le-ai trimis macar la Guvern, la Parlament sau la mass-media? Din cate spui tu, nu.
  Si ce intelegi tu prin a te „alatura protestului” unor organizatii?
  Stii care-i chestia? Ca eu de semnaturi stranse, pentru a candida mai stiu eu pe unde, am mai auzit si de la amica ta Farcas care, dupa ce candidatura n-a mai fost a spus ca le va folosi pentru a crea nu stiu ce mega-organizatie mondiala.
  Pe principiul „cine se aseamana, se aduna” trebuie sa presupun ca aceste semnaturi exista cum exista si cele ale lui Farcas?
  Si, avand in vedere ca in comunicat este si semnatura bisericii ortodoxe din zona, nu crezi ca nu-i frumos sa te bati cu pumnul in piept ca este doar meritul tau personal? Nu de alta, dar cazi in aceeasi „eroare” (?) de care ma acuzi pe mine.

 25. c.a. said,

  Basarabenii sunt şi oameni cu aspiraţii proprii ,necesităţi de ce-ar vota PD-L-ul …că vrea PD-L -ul ?Hai să fim serioşi .Basarabenii sunt mai uniţi ca noi şi poate vor altceva decât falimentul demonstrat al politicilor româneşti .De ce nu, un partid propriu numit chiar Identitatea Românească ? 🙂 Să vezi atunci iureş ce iese ? :-))))) Din ce ştiu eu asoc.basarabenilor sunt mai trainice şi mai decente în acţiuni ca ale românilor DOC .Au mai mult respect pentru valori , respect pentru folclorul autentic ,pentru tradiţii ,pentru biserică.Din păcate rusificarea forţată şi-a spus cuvântul iar unii nu vor să audă de România .Este o chestiune sensibilă care trebuie tratată cu delicateţe şi de „meseriaşi” care să excludă din capul locului ageamii 🙂 Ce naiba unii dau înainte dar vine Ilinca şi confirmă ceea ce şefii săi de partid neagă cu discreţie -vorbesc de Pactul Ribenttrop -Molotov 🙂

 26. alinaharja said,

  Costele, eu am spus pe ce mizeaza PD-L-ul…. Nu ceea ce se va intampla in realitate. Si eu am multi prieteni basarabeni si am fost de multe ori acolo. Sunt multi basarabeni cu mult mai patrioti fata de Romania decat multi romani de-ai nostri.
  Dar Badea si ai lui s-au prins ca nu mai tine vrajeala prin Italia si Spania, dupa cum s-au comportat si-si muta corturile in Basarabia. Este singura sansa a lui Badea sa mai fie reales.

 27. Dutu Mihai said,

  Costele, Ilinca promovează (de fapt nu el, dar ştiu că citesc şi decervelaţii şi e bine să se gudure şi ei puţin. 😀 ) turismul electoral şi socoteala nu este una chiar fantezistă. De data asta trimite România câteva sute sau mii de ciumpalaci români transformaţi peste noapte în moldoveni (chestia asta se poate întâmpla cel mai uşor fix în diaspora, ştiind că mai toate instituţiile de aici sunt controlate politic. În caz că aţi uitat, nene Tomac, şef la DRP e fix basarabean, deci … 😀 ) să ştampileze ce trebuie şi când va fi cazul moldovenii ne vor întoarce gestul. Ideea e ca acest contraserviciu să vină înainte de a intra Moldova în U.E. căci altfel cine a gândit planul o … SUGE. 😀 Nu e pe bază de teorii conspirative. Lucrurile au o logică … primară. Aş dezvolta şi aş vrea să discutăm pe acest subiect dar nu ştiu dacă e cazul aici. Poate unul din voi decide unde o vom face. Pe ea pe dezbatere. 😀
  P.S.: Guristul propune analiza Aline fix la el pe forum. Asta cu toate că poate interveni liber şi nestingherit aici. Sunt sigur că i s-ar permite să aibe o părere (proastă şi idioată ca întotdeauna, dar fiecare cum poate) că doar nu toată lumea procedează ca el, pe blog şi forum, unde cenzurează total aiurea pe toţi cei care nu sunt de acord cu el.

 28. alinaharja said,

  Mihai, avand in vedere ca topicul este dedicat prostiilor PDL-iste cred ca se preteaza si la acest subiect.
  Guristului i-am aprobat comentariul (de rahat, as usual) si, in general, nu am tendinta sa cenzurez pe nimeni. Dar ca sa comenteze aici, fara aplaudaci, nu-l tin (de fapt a demonstrat ca-i lipsesc) partile anatomice fundamentale.
  Se face ca nu sesizeaza faptul ca eu am pretins scuze de la cine m-a balacarit timp de 2 ani (inclusiv Gina care i-a tinut si inca ii tine hangul, ergo aproba) pentru jigniri.
  Parerile diferite pot fi chiar constructive, jignirile nu.

 29. ginadumitriu said,

  In primul rand ma intreb de ce Mihai Muntean tace si nu intervine in problema !Care e opinia PIR ului ?Ca sa stiu pe viitor…
  In al doilea rand Alina, eu nu te-am jignit, cred ca tu ai sarit „protocolul” unei comunicari civilizate. Tie nu trebuie sa-ti dovedesc nimic, daca n-ai ce face, informeaza-te si investigheaza!

 30. alinaharja said,

  Gina, sunt parerile mele (blog-ul se numeste: „Alina Harja – Ganduri/Pensieri”, site-ul PIR-ului este http://www.identitatearomaneasca.it).
  Eu, om de rand si, iti place sau nu, jurnalista am tot dreptul sa vreau sa aflu ce s-a intamplat cu semnaturile cetatenilor pe care spui ca le-ai strans.
  De exemplu daca semnaturile nu au fost folosite pentru ceea ce au fost cerute, este obligatia mea sa-i informez ca au fost pacaliti. Si este meseria mea sa incerc sa aflu adevarul. Cum, de exemplu, daca tu ai trimis un comunicat de presa prin care ai inselat opinia publica, eu am datoria sa o informez asupra acestui lucru. Altfel as deveni un soi de complice. Stiu ca amicul tau nu are acest bun obicei, dar jurnalistii seriosi in general il au.
  Exact cum am facut atunci cand am publicat pe acest blog adevarul despre propunerea de lege a lui Branza si nu, acritic, comunicatul sau.
  Si daca tu-mi raspunzi in acest mod, imi dai tot dreptul sa am dubii asupra afirmatiilor tale.
  Citeste-ti postarile de acum doi ani (daca amicul tau le-a mai pastrat) si ai sa gasesti si jignirile in ceea ce ma priveste.
  „Protocolul” unei comunicari civilizate inseamna si sa eviti sa-i tratezi pe ceilalti ca pe elevii de scoala elementara, „greseala” (?) pe care tu o faci frecvent.

 31. alinaharja said,

  P.S. Tot pentru Gina: Cat timp ai incurajat MEREU (fara exceptii) jignirile lui Andy in ceea ce ma priveste, te poti considera complice… In justitie, in general, se dau ceva atenuante, desi am vazut sentinte in care complicele a luat o pedeapsa mai dura decat faptasul… Asta nu-i un tribunal, dar cand faci pe moralista si pe „profesoara” si nu te scandalizezi in fata unor epitete gen „pitipoanca”, „papusica mica si sexoasa”, etc. plus judecatile asupra familiei mele si a membrilor care o compun (sau, din pacate, nu mai fac parte: vezi, jignirile aduse memoriei tatalui meu de Giovanni romeno si restul discutiilor), ba mai mult le aprobi si le incurajezi cum tu ai facut MEREU, pentru mine ai exact aceeasi valoare ca persoanele care le-au emanat.
  O seara placuta iti doresc.

 32. c.a. said,

  O chestie pe care nu am ştiut-o este că semnăturile strânse de Gina nu au ajuns acolo unde trebuie .Nu am avut habar de acest aspect.Nu cred că este nevoie de un protocol 🙂 …eu când semnez ceva ştiu de ce o fac …bănuiesc că şi semnatarii de pe tabelele Ginei au fost în cunoştinţă de cauză .

 33. ginadumitriu said,

  Romanii care au semnat au stiut pentru ce o fac. In rest, sa fiti sanatosi si sa va faceti actiunile singuri, voi de la PIR.
  @Alina : Experienta mea didactica ma ajuta sa recunosc mult mai usor pe cineva care are o problema de atitudine si comportament. Nu te „tratez” ca pe un copil, tu insati te comporti asa-iti spun asta fara rautate . Astept CONSECINTELE de natura jurnalistica.Te avertizez insa sa te gandesti bine inainte de a face „valuri ” .Ca jurnalist.

 34. Dutu Mihai said,

  Gina, ne lămureşti, te rog, ce anume s-a întâmplat cu semnăturile strânse de tine şi cum anume şi cu cine aţi participat la protest? Din toată răceala asta dintre tine şi Alina se înţelege că eşti nemulţumită că nu ţi se recunosc meritele în această „campanie” dar totodată nu dai lămuriri asupra modului în care ai acţionat. Deci … ?

 35. alinaharja said,

  @Gina: pe mine nu ma intereseaza sa fac „valuri”. Ma intereseaza adevarul.
  Experienta ta didactica, din pacate, nu te ajuta sa relationezi cu adultii. Nu sunt suficiente cateva examene facultative de psihologie si cateva de didactica (pe care, by the way, le-am dat si eu in facultate) ca sa poti „diagnostica” probleme comportamentale. Dar, evident, trebuie sa „cobori” de la catedra ca sa-ti dai seama de asta. In fata copiilor esti tu cea mai pregatita (sper) si este normal sa incerci sa te impui. In afara scolii este insa mai bine sa eviti atitudinile de „maestrina”.
  Eu nu am amenintat nici un fel de consecinte. Am afirmat ca exista dubii in privinta „meritelor” pe care le doresti recunoscute cu orice pret, dubii pe care nu ne ajuti cu nimic ca sa le elucidam.
  Daca romanii au semnat, asa cum afirmi tu, pentru motivele sustinute de tine in comunicat, atunci semnaturile lor trebuie sa ajunga acolo unde ai anuntat ca vor ajunge. Protocolul implicit ti l-ai asumat atunci cand ai facut PUBLIC scopul strangerii de semnaturi.
  Spui ca ai sustinut actiunea PIR-ului. Atunci de ce semnaturile nu au ajuns la ei?
  Cat timp ei nu le au, inseamna implicit ca „si-au facut singuri initiativele”.
  Si, ca fapt divers, nu ma impresioneaza nici avertismentele si nici amenintarile.

 36. Mihai Muntean said,

  „In primul rand ma intreb de ce Mihai Muntean tace si nu intervine in problema ! Care e opinia PIR ului ?Ca sa stiu pe viitor…”

  @Gina D;
  Gina, noi nu ti-am cerut nimic, asa cum ai observat.
  Tu ai fost printre putinii presedinti de asociatie care au decis sa se implice in protestul impotriva legii 78/2010, asa cum reiese din comunicatul de presa lansat de tine: http://www.identitatearomaneasca.it/smf/index.php?topic=1896.0
  Nu ai dat insa niciun fel de detaliu in privinta semnaturilor, respectiv daca le-ai strins pe „petitiile PIR” sau ai facut tabele separate „Floare Albastra, Comunitatea Ortodoxa si Magazinul Decebal”. Si intr-un caz si-n altul actiunea are aceeasi valoare.

  „Bineinteles ca n-au ajuns la PIR, Alina!In primul rand nu mi le-a cerut nimeni, in al doilea rand nu am avut niciun protocol pentru predarea listelor cu semnaturi.Sunt date personale si le pastrez ca documente.”

  Noi nu am mai considerat necesar sa-ti cerem nominal „trimiterea semnaturilor” din moment ce in comunicat se precizau urmatoarele:
  „Comunitatea romaneasca din orasul Terni (regiunea Umbria, Italia) se solidarizeaza cu romanii si organizatiile din Roma si Torino care au protestat impotriva maririi aberante si nejustificate a taxelor consulare pentru romanii din strainatate.”

  Toate persoanele care s-au implicat pina acum in nume propriu in stringerea semnaturilor pe petitiile noastre ni le-au trimis fara ca noi sa insistam ulterior.
  http://www.identitatearomaneasca.it/smf/index.php?topic=1861.0

  Daca asteptam incheierea unor „protocoale” pt. a declansa actiuni de protest punctuale , rapide, incisive si imediate, vor mai trece multi ani pt. ca aceasta comunitate sa arate ca „exista, gindeste si reactioneaza” la impostura, umilinta, demagogie si inselatorie institutionala din orice directie ar veni acestea.

  Indiferent ce vei decide in privinta tabelelor de semnaturi aminteste-ti propriile cuvinte:

  „Peste 200 de Romani au raspuns apelului organizatorilor si au cerut ca protestul lor sa ajunga la cunostinta Guvernului, Parlamentului si a mass -mediei romanesti.” si

  „Romanii care au semnat au stiut pentru ce o fac.”

  Nu insela asteptarile oamenilor, caci nu cred ca ei si-au dorit sau „au stiut ca tu o faci pt. a le pastra ca documente”.

  200 de semnaturi sunt importante, dar mult mai importante ar fi acele 200 semnaturi+alte citeva mii(trimise la pachet)+un val de proteste publice.

  O intrebare personala te-as ruga sa-mi permiti: Daca ai fi trimis tabelele de semnaturi la Bucuresti(asa cum cer si asteapta oamenii), s-ar fi chemat ca trimiti „date personale” sau documente publice!?

  „In rest, sa fiti sanatosi si sa va faceti actiunile singuri, voi de la PIR”.

  N-as vrea sa interpretez acesta fraza ca o alta dovada a (ne)”intelegerii” principiilor solidaritatii si unitatii, in „interesul comunitatii”(evident), pe care „TOATE ASOCIATIILE” si le statueaza, peroreaza si promoveaza!….Gresesc cumva!?

  Ceea ce facem noi(de la PIR) nu sunt „actiuni(stricto sensu) si/sau proiecte aduse din condei , ci reactii publice la ceea ce am spus mai sus, recte; batjocura institutionala la adresa Romanilor din strainatate, iar reactiile Romanilor intilniti la consulate in zilele protestelor ne indreptatesc si legitimeaza sa continuam cu sau fara „solidaritatea” organizatiilor din spatele monitoarelor.

  Eu inca mai sper ca macar pe aceste probleme grave cu care se confrunta comunitatea in ansamblul ei, sa renuntam la orgolii si reactii infantile si sa nu negam solidaritatea pe care ne-am fi dorit-o si noi din partea „participantilor”(macar), in anumite situatii; http://www.realitateadinitalia.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=187&sid=6aea5bffff5c567531d4082d239cc9ca&start=1665

 37. Mihai Muntean said,

  @Gina D.
  Tinind cont ca problema taxelor serviciilor consulare este mai actuala ca oricind, am dori sa venim la Terni sa discutam deschis si public cu Romanii nemultumiti, pe aceasta tema in principal, dar si pe alte subiecte legate de comunitate. Crezi ca ii poti contacta si aduna (macar) pe cei 200 de semnatari!?
  Autorizatia pt. o astefel de manifestatie o putem obtine (si) noi, daca o facem intr-un loc public.

  Multumesc anticipat

 38. Mihai Muntean said,

  II vom invita la aceasta dezbatere (daca se va organiza) si pe cei doi parlamentari ai colegiului 43, V Badea si W. Brinza (personal nu cred ca au curajul unei dezbateri publice fata-n fata cu noi si comunitatea).
  Ca si in cazul sit-inului de la Milano, oamnenii vor vedea si auzi inregistrarea audio video a declaratiei de vot a senatorului Badea (pe legea taxelor consulare), stenograma sedintei de vot din parlament si orice alt document care atesta „complicitatea” lor la furtul (legalizat) din buzunarul Romanilor din strainatate, respectiv „tradarea electoratului”

 39. ginadumitriu said,

  @ Dutu Mihai: te rog sa citesti comunicatul de presa pe care l-am dat :
  http://floarealbastra.wordpress.com/2010/07/01/romanii-din-terni-protesteaza-impotriva-maririi-taxelor-consulare/
  Semnaturile au fost stranse ca dovada a protestului individual fata de o masura a Guvernului de la Bucuresti.Atentie la data , ca sa poti integra actiunea in sirul evenimentelor desfasurate de PIR.
  Singurul merit pe care il avem este ca noi am propus aceasta initiativa la nivel local.Reusita insa este a intregii comunitati din orasul nostru care,in timp record(doua zile!), si-a asumat protestul printr-o semnatura.
  Ne-am grabit sa incheiem campania pentru a ne corela cu campania PIR & asociatii si a avea efect mediatic mai puternic.
  In rest: suntem o asociatie culturala si nu politica,suntem in provincie si nu exista niciun motiv pentru care cineva ar trebui sa aiba dubii privind activitatea noastra sau moralitatea asociatiilor.
  Actiunea PIR-ului a fost mult mai ampla (semnaturi pentru abrogarea mai multor legi) si nu am primit niciun mesaj din partea lor, cu exceptia lui C.A:. care a facut-o in nume personal.
  Astept in continuare pozitia oficiala a PIR ului fata de aceasta discutie.

 40. ginadumitriu said,

  Cum am primit mesajul lui M.M. dupa ce am raspuns eu lui Dutu MIhai, acum sunt lamurita.
  @ M.M. Data viitoare nu imi voi coordona actiunile cu organizatia pe care o conduci. Sunt un presedinte de asociatie care nu are de ce sa-i fie rusine, iar ca persoana am si o licenta in drept , asta ca sa-mi dau seama de consecintele juridice ale actiunilor mele .

 41. alinaharja said,

  „Data viitoare nu imi voi coordona actiunile cu organizatia pe care o conduci. ”

  “In rest, sa fiti sanatosi si sa va faceti actiunile singuri, voi de la PIR”.

  Din ciclul: ” nu ma aplaudati? Nu ma mai joc cu voi”. 😀

  Si totusi n-ai negat, draga Gina, ca ai fost de acord cu „epitetele elevate” folosite de amicul tau. Licenta in drept nu prea ti-a folosit atunci cand aveai obligatia morala sa faci diferenta dintre o „divergenta de opinii” si o intreaga serie de „calomnii” pe care le-ai sustinut.

 42. Dutu Mihai said,

  Gina, nu reiese ce ai făcut cu semnăturile. Adică, ok, am înţels, asociaţia ta a participat la protest şi a strâns semnături. Mai departe? Şi dacă nu consideri că e normal să ne spui ce s-a întâmplat cu semnăturile sunt curios dacă consideri necesar să-i anunţi pe cei ce au semnat ce s-a întâmplat. Pe bune că nu pricep de ce te aprinzi şi de ce acuzi aiurea când dovedeşti că ai mari lacune la capitolul comunicare şi că există multe semne de întrebare în privinţa finalităţii formei tale de protest.

 43. Dutu Mihai said,

  Gina, dacă ar fi cazul ca cineva să aleagă cu cine să nu mai colaboreze aceia ar fi membri PIR şi îndrăznesc să spun toată comunitatea. Tu chiar nu pricepi că devii ridicolă? Te întrebăm toţi ce anume s-a întâmplat cu acele semnături şi o dai cotită, apelând la stilul rădian de a te victimiza continuu. Şi mai ridicol e să te aventurezi şi hazardezi cu diplomele obţinute când e mai mult decât evident că încalci şi cele mai elementare norme din domeniile în care te erijezi licenţiată şi/sau specialistă. Presupun că vei continua şirul acuzelor şi victimizării pe platforma lui Andi. E mai comod acolo, din moment ce nimeni nu poate interveni cu contraargumente. Aşa cum am mai spus de nenumărate ori: superioritatea asta e musai să aibe baze solide, altminteri deveniţi ridicoli şi curând cei 2-3 aplaudaci cu creierul plat vă vor părăsi.

 44. GIANCARLO said,

  Insomma alla fine delle fiera c’è sempre un buon motivo per stare ognuno nel suo angoletto.Poi inutile piangere che non si conta nulla.Abbiamo messo sul sito gli stampati per raccogleire le firme,sia persone songolke che gruppi organizzati hanno raccolto firme e ce le hanno mandate.Così si fà se si vuole collaborare ad una iniziativa che si considera giusta.Se poi si raccolgono le firme e non le si vuole mandare a chi ha organizzato la raccollta non è un problema nostro.
  Capiamo che avvicinarsi troppo alle iniziative del Pir puo’ pregiudicare progetti magari finanziati dal DPRP visti i nostri rapporti con il Pdl,che non sono buoni non per antipatie personali od altro ma perchè il Pdl Diaspora cerca di provocare proprio queste divisioni nella comunità elargendo qualche finanziamento a destra od a sinistra proprio per allontanare gli uni dagli altri,anche quando come in questo caso trovare un motivo di discussione è veramente difficile..ma abbiamo visto non impossibile.Comunque buon lavoro e speriamo un giorno di remare tutti insieme invece di darci i remi in testa come al solito…noi piu’ che organizzare,viaggaire,informare e raccogliere (il tutto a nostre spse bene inteso)non potevamo fare…

 45. c.a. said,

  Gina ,dragă Gina 🙂 , în ce mă priveşte ,trebuie să-ţi spun că acele semnături trebuiesc înaintate autorităţilor în un mod sau altul…Dacă consideri că asociaţia ta cu cele 200 de semnături are nevoie de un protocol cu noi ,uite că se poate face -200 ale tale + câte-or mai fi de la noi = un pachet de semnături prin care românii din afară contestă legea aia .Dăm semnăturile cui trebuie ….Care este problema ? Ideia ar fi cea de a nu felia dezideratele românilor …adică 200 de la naşu-mare ….1000 de la ginerică 🙂 şamd. Înţelegi ce spun, nu ? Cu cât te prezinţi mai răsfirat ,şansele de reuşită se restrâng.Sper că nu-ţi închipui că PIR -ul în demersul său a făcut acest efort pentru a avea datele personale ale unor români 🙂 Calea de a ajunge la datele românilor este mult mai simplă decât se crede în popor 🙂 pe cuvânt ! Avem nevoie de semnături şi nu de date ,dar dacă cineva verifică aceste consensuri ,practic , o poate face pentru că are elementele necesare.Aşa se face.Datele în posesul nostru fac trimitere la legi pe care orice entitate le respectă ,sau mă rog ar trebui.Deci ? Nu văd de unde şi până unde trebuie să o lungim alla rumena la nesfârşit.Cam asta este boala asocianismului românesc : indecizia.Acum ai descoperit că acţiunea PIR a fost politică ? Dai ,su …dar alegerea parlamentarilor din diaspora a fost apolitică pentru că au participat masiv apoliticii de prin asociaţii ? :-))))) Cazi şi tu în capcana sectarismului asociativ ? Apoi Gina ,persoanele care au semnat au avut un motiv să o facă …ce facem îi blocăm ? Îi privăm de o cerere legitimă pentru că aici pe blog sunt discuţii contradictorii ? Nu se face.

 46. Mihai Muntean said,

  @GinaD

  .”Atentie la data , ca sa poti integra actiunea in sirul evenimentelor desfasurate de PIR”.

  Gina, sirul „actiunilor desfasurate de noi” nu s-a incheiat dupa cum vezi, deci nu e inca tirziu pt nicio asociatie sa sustina cauza Romanilor din strainatate pe problema taxelor consulare.

  Din comunicatul tau: http://www.identitatearomaneasca.it/smf/index.php?topic=1896.0 reiese foarte clar ca erai informata asupra „actiunilor noastre” si ca protestul org de tine, era unul de solidaritate cu ceea ce declansasem noi la Roma si Torino, deci nu stiu de ce trebuie sa insisti pe faptul ca n-ai fost anuntata.
  Repet, nu te obliga nimeni sa ne predai tabelele de semnaturi.
  Coerenta actiunii si finalitatea ei, daca intr-adevar este una reala si in sprijinul comunitatii si nu doar dorinta de expunere mediatica, te obliga sa duci demersul pina la capat, adica sa trimiti protestul autoritatilor Romane, nu sa-l tii in sertar sub un pretext infantil.
  Ceea ce am eu de comentat in aceasta situatie este slaba reprezentativitate si efectul real al celor doua 200 de semnaturi, fata de forta unitatii protestelor.
  Daca insa orgoliul personal al presedintelui de asoc .Gina D, prevaleaza gravitatea efectelor legii taxelor consulare asupra cetatenilor, eu nu imi permit sa insist…

  „Actiunea PIR-ului a fost mult mai ampla (semnaturi pentru abrogarea mai multor legi) si nu am primit niciun mesaj ”

  Actiunea PIR, „este mai ampla” si continua,iar daca pina acum nu ai stiut(vreau sa cred, desi comunicatul tau releva contrariul)), acum stii!

  Ea nu cerea insa „abrogarea …mai multor legi” , ci cere punctual, precis si la obiect prin 2 petitii, urmatoarele;

  1)- Abrogarea Legii 78/2010(legea taxelor consulare) si retragerea si blocarea proiectului de modificare a legii Romanilor de pretutindeni propus de deputatul W. Brinza, respectiv suprataxarea cu 1% a remitentelor Romanilor din strainatate.
  2) Demisia parlamentarilor tradatori ai electoratului din colegiul 43, senatorul Badea si deputatul Brinza.
  E nevoie sa reiau expunerea motivatiilor acestor petitii!?

  „suntem o asociatie culturala si nu politica”
  Cu aceasta afirmatie as fi de acord in totalitate, insa nu uita ca ai protestat(raspuns) unei „initiative politice”, respectiv legea taxelor consulare initiata si votata in parlament de politicieni.
  N-as vrea sa intru in polemica, dar raspunsul tau imi aminteste totusi „ipocrizia” multor presedinti de asoc, care proclama acelasi lucru, iar in campaniile electorale ii gasesti „catindati” de la stinga la dreapta si retur, disperati sa prinda ….consiliul local.
  Poate nu e cazul tau….nu stiu, dar situatia e reala si acest lucru il cunosti bine.

  .
  „Cum am primit mesajul lui M.M. dupa ce am raspuns eu lui Dutu MIhai, acum sunt lamurita.
  @ M.M. Data viitoare nu imi voi coordona actiunile cu organizatia pe care o conduci. Sunt un presedinte de asociatie care nu are de ce sa-i fie rusine, iar ca persoana am si o licenta in drept , asta ca sa-mi dau seama de consecintele juridice ale actiunilor mele .”

  Nu sunt sigur ca esti”lamurita”, insa ramine faptul ca nu ar trebui sa tii „protestul la sertar”, ci ori il continui(cauza inca subzista), ori il trimiti autoritatilor, mentinindu-ti cuvintul dat oamenilor care ti-au incredintat mandatul.

  Te rog totusi sa analizezi propunerea mea, referitoare la o discutie cu comunitatea din Terni, pe platforma protestului public impotriva legii taxelor, protest promovat si sustinut si de asociatia pe care o conduci
  Sper ca nu exista un monopol local asupra comunitatii.

  Cu stima,
  MM

 47. Mihai Muntean said,

  Dupa cum au putut vedea toti cei interesati si nu numai, activitatea PIR e transparenta. Tot ceea ce facem e reflectat si public pe diferite cai de comunicare: Mass-media, site, fb, dar „si” mai ales in strada printre oameni, evident in limita timpului fiecaruia dintre noi.
  Referitor la protestul care a iscat discutia, amintesc si ca noi am pus din prima zi la dispozitie pe site(forum) formularele petitiilor publice: http://www.identitatearomaneasca.it/ro/

  Nu am vazut insa acelasi lucru la asociatia Floare Albastra spre exemplu si ca o curiozitate personala as ruga-o pe Gina sa ne arate un formular(tipizat) al protestului initiat, caci nu-mi imaginez ca a strins semnaturile pe „foi albe” fara specificarea motivatiei.

  In rest, asa cum s-a vazut pina acum, PIrul a anticipat corect „toate ” evenimentele….electorale, cu finalitatile lor si si-a calibrat intotdeauna pozitiile si activitatea pe baze logice si coerente, in sprijinul exclusiv al exigentelor si intereselor „Comunitatii”
  Derapajele de limbaj si razboiul orgoliilor, nu ne pot anula eforturile si munca si dincolo de acestea sunt destui cei care ne-ar datora scuze, asa cum pe buna dreptate afirma Alina, pt. razboiul inutil, absurd, deseori (de cele mai multe ori) trivial , dar mai ales subiectiv, partinitor si lipsit de argumente, declansat impotriva PIR.

  Unele dintre situatiile conflictuale s-au lamurit automat(vreau sa sper), in urma cunoasterii personale si in general observ ca tocmai aceasta, ofera si garantia credibilitatii ulterioare.

  Vom anunta din timp urmatoarea „etapa”(probabil Bologna) a protestelor impotriva legii taxelor, cu invitatia de participare adresata tuturor celor care considera aceasta lege „un adevarat jaf” al muncii si un atac la demnitatea Romanilor din strainatate.
  Cum la Bologna stiu ca exista un nucleu al filialelor ilegale tutelat de parlamentarii „tradatori ai electoratului” , V. Badea W. Brinzaii invitam pe acestia(parlamentarii), insotiti de „membrii acelorasi filiale” in ziua protestului sa ne combata si contrazica, in baza argumentelor dumnealor.

 48. ginadumitriu said,

  1.Nu inteleg de ce legati actiunile si interventia mea de asocierea cu o persoana cu care sunteti in conflict .
  2.Superioritatea o manifestati voi , nu eu. De ce nu pot face o actiune paralela si pe cont propriu , chiar daca vorbim de solidarizare in atingerea obiectivelor? Cu MM trebuie sa vorbim de la egal la egal, nu-i datorez nimic si nu sunt asociata sau subalterna lui.
  3. Nu ma astept sa-mi dati dreptate sau sa rezolvam divergentele de opinii-chiar cred ca place (unora) ca m-am amestecat in discutie , ca sa aruncati dubii asupra unei persoane / organizatii (care nu au facut niciun compromis politic sau de alta natura).
  4. A colabora cu DPRP nu inseamna a fi simpatizant sau membru de partid, poti chiar sa faci un proiect serios /profesionist.
  5..Modalitatea de a protesta a fost facuta cu acordul factorilor implicati.As putea organiza o intalnire intre partid si comunitatea locala ,dar as face un serviu PIR-ului care,in conditiile actualei dezbateri, nu vad de ce l-as face….Pentru binele comunitatii sau …pentru aspiranti si noi inscrisi in partid?
  6..Cred ca pentru PIR-logic si practic- este mult mai importanta prietenia /alianta cu cineva care lucreaza la Parlamentul italian decat cu presedinta unei asociatii din provincie „amica”/cunostinta -printre altele – cu o persoana non grata pentru conducerea partidului.

 49. alinaharja said,

  „cineva care lucreaza la Parlamentul italian”

  Sa inteleg ca asta este motivul pentru care ai sustinut calomniile lui Radiu? Nu tocmai dragut din partea cuiva, nu-i asa, pluri-licentiata, cu experienta didactica.

  Deci, ca nu cumva ca PIR-ul sa intre in contact cu membrii comunitatii, tu nu organizezi dezbateri publice de teama ca PIR-ul ar putea avea noi inscrisi? Chiar mai este cazul sa discutam despre comportamente infantile? Sau o incadram in categoria „sa moara si capra vecinului”?
  Un comportament MATUR ar fi acela de a da posibilitatea comunitatii de a decide. Sau crezi ca romanii din zona ta sunt niste robotei ce pot fi manipulati cum vrea unul sau celalalt?
  In plus, tu in comunicat nu ai specificat ca faci ceva unilateral. Ai afirmat ca te „alaturi” initiativei PIR-ului.
  Si eu as putea deveni prim-ministru dar daca nu candidez, trebuie sa ma crezi pe cuvant? Cam asta este logica ta.
  Momentan nu ne-ai elucidat niste dubii in privinta semnaturilor, daca ele exista. N-am inteles ce ai de gand sa faci cu ele.
  Dupa care nu poti pretinde ca cei de la Bucuresti sa detina vreun glob de cristal prin care sa certifice existenta acestor semnaturi si scopul pentru care ele au fost stranse.
  De exemplu pe formularele PIR este scris pentru ce sunt acele semnaturi. Nu stim ce fel de formulare ai folosit tu si, vad ca eviti cu gratie sa ne clarifici acest lucru.
  Nimeni nu arunca dubii ilegitime aici. Doar tu le poti elucida printr-un exercitiu de transparenta pe care vad ca-l eviti cu inversunare.

  „Nu inteleg de ce legati actiunile si interventia mea de asocierea cu o persoana cu care sunteti in conflict .”
  Pentru ca l-ai sustinut in acest conflict, pentru ca ai contribuit la acest conflict inca de la bun inceput.

  Te-am bagat (doar eu, nu ceilalti) in aceeasi oala cu Radiu pentru ca demonstrezi si ai demonstrat acelasi comportament artagos si arogant si aceeasi, nu-i asa, „verticalitate” apolitico/politica. Totul condimentat cu o buna doza de lipsa de transparenta si de manie de persecutie.

 50. GIANCARLO said,

  Sbagli Gina,a noi prima di tutto interessa stabilire un dialogo ed una collaborazione con i membri di questa comunità che in effetti allo sato è una non comunità.
  Sono anni che ci proviamo ma prima con la Lega dei Romeni adesso con altre associazioni o sigle ma ci troviamo sempre dinanzi agli stessi problemi : tutti si dichiarano apolitici ma poi girano l’angolo e tutti fanno o sperano di fare politica pro domo loro.
  Non credo sia un caso che il Pir dopo anni è ancora attivo e vitale pur avendo dato fastidio a molti,tant’è che altre „squiadre” in giro non ne vedo.Il vero problema è proprio questo,che a parte il Pir,il Firi e poc’altro,nessun o vuole o sà lavore in equipe.
  Tantissimi Sindaci ci hanno detto che vorrebbero avere dei contatti e delle relazioni con la comunità romkena ma ci hanno anche dichiarato il loro sconforto nel vedere come i romeni non solo non sanno organizzarsi ma sono quasi fieri di questa loro mancanza di rappresentanza cheè in effetti non è sintoomo di smecheria ma di impotenzo ed egocentrismo autolesionista.
  Noi siamo pronti a collaborare con Te e con chiunque voglia fare qualcosa di costruttivo ma in un ottica limpida,aperta,colaborativa e senza ipocrisie o riserve mentali.
  Buon lavoro e speriamo di poterTi venire a trovare a terni,non fosse altro che per bere insieme un caffè.

 51. Dutu Mihai said,

  Gina, te încăpăţânezi să oferi un răspuns clar la o întrebare cât se poate de clară: ce ai făcut cu acele semnături? E chiar atât de greu (sau consideri o înjosire să răspunzi?)? Apoi, te contrazici în fiecare nouă postare. Spui că nu vrei să colaborezi cu PIR deşi ţi-ai argumentat gestul de solidaritate printr-o solidaritate făţă de PIR în primul rând. După care, în ciuda faptului că ai decis să colaborezi cu PIR şi ceri un răspuns oficial, faci nişte declaraţii bizare, declarând că nu ai nici un fel de obligaţie de a dialoga cu Muntean. Să facem o schemă? Mihai Muntean ţi-a vorbit în calitate de secretar naţional al PIR. Deci o voce cât se poate de oficială şi a făcut-o răspunzându-ţi punctual şi fără intenţia de a se poziţiona în vreo ierarhie faţă de tine. De ce interpretezi aiurea totul? Nu în ultimul rând, la invitaţia lui Muntean de a colabora cu PIR într-o viitoare întâlnire cu autorităţile locale te declari apolitică şi respingi din start ideea. Asta deşi (şi aici mă repet, dar haosul e creat de tine) ţi-ai declarat intenţia de a colabora cu aceştia în privinţa protestului pe tema taxelor consulare. Când ai decis să colaborezi nu era o chestiune politică? Nu exista riscul de a ajuta aspiranţii şi noii înscrişi? Doar în lumea lui Rădiu se fac alianţe bazate pe concepte atât de infantile. Nu cred că ţi s-a condiţionat aportul atunci când ai declarat că te alături seriei de proteste organizate de PIR. Tu citeşti ce scrii? În ceea ce priveşte DRP-ul şi proiectele asociaţiilor … poate ne luminezi şi cu nişte exemple concrete. Eu am avut ocazia să-mi petrec ceva timp în preajma lui Tomac şi a acoliţilor şi ştiu destul de bine cum anume sunt privite proiectele asociaţionismului. Îţi şi garantez oricui (cu probe dacă e cazul) că dacă nu te afli în graţiile camarilei lui Tomac şi/sau Badea & Brânză nu ai absolut nici o şansă să (măcar) poţi trimite şi propune spre aprobare un proiect. Dar asta e o altă temă pe care o vom putea (sper) dezvolta cu altă ocazie.
  În final te rog, respectuos, să ne spui ce s-a întâmplat cu acele semnături strânse de tine şi asociaţia ta.

 52. Mihai Muntean said,

  ” Ca sa lamurim niste..alte aspecte”

  Nu reusesc sa inteleg o situatie; si anume daca eu discut public o problema cu „tine” Gina D sau cetateanul X, fara …ocolisuri , ce sens au mailurile private pe aceeasi tema!? Nu era nimic de secretizat in ceea ce mi-ai scris.
  Realizezi ca in conditiile descrise de tine protestul vostru nu are niciun fel de valoare in afara de cea de „falsa imagine mediatica” si nimic mai mult!?
  „Oamenii nu au vrut sa semneze pt. abrogarea legii”, dar au semnat impotriva maririi taxelor. Nu ti se pare un …non sens!? 🙂
  Pai nu printr-o „lege au fost marite”!?
  Si atunci nu este normal si logic sa semnezi si protestezi, cerind eradicarea cauzei, respectiv abrogarea legii!?
  Cind ceea ce vrem sa numim pompos „Comunitate locala, provinciala su nationala” va intelege ca trebuie abandonat scutul fatarniciei, ipocriziei si al demagogiei, inlocuindu-l cu actiuni coerente si concentrate si mai ales finalizate in scopul in care s-a promis si nu cu scopul unic al „privitului in oglinda”, am putea incepe sa vorbim de inchegarea unei adevarate „comunitati.”
  Insa pentru a putea fi intelese aceste aspecte, e obligatoriu ca cei ce isi „asuma responsbilitati sociale sau politice”, presedinti si vice, voluntari sau functionari platiti, sa explice bine, corect, onest si transparent(cu date si documente in mina)oamenilor scopul initiativelor fie ele de protest sau de orice alt fel..
  Noua nu ni s-a intimplat, cu citeva exceptii ca oamenii sa refuze adeziunea la protest si semnarea petitiilor in urma explicatiilor primite si nu si-au pus problema aspectului „politic”, atita timp cit au inteles ca vorbim de „politica lor, a noastra”, a celor ce suportam si suferim efectele legilor votate in somn, in lipsa sau prin tradare(a alegatorilor), de catre cei pe care NOI i-am mandatat sa ne apere si reprezinte interesele si exigentele in parlament.

  Draga Gina, repet; Nu ti-am cerut si nu te-am obligat la nimic, dar atita timp cit nu veti trimite rezultatul protestului vostru (nu noua, caci „actiunea nu s-a vrut una politica”…apropos de ipocrizie) 🙂 , tinindu-l inchis uitat intr-un sertar al…etajerei, ati pierdut timpul degeaba si ati inselat „asteptarile oamenilor”
  Vocea comunitatii nu este vocea lui Muntean, Acostandei, Adjudeanu, Dumitriu…etc, ci vocea „instrumentelor de dialog social si politic” democratice, pe care aceasta mare masa de Romani emigrata in toate colturile lumii TREBUIE SA INVETE SA O FOLOSEASCA, DACA DORESTE CU ADEVARAT SA SE CONSTITUIE INTR-UN PARTENER DE DISCUTII CU O REALA FORTA CONTRACTUALA IN RAPORTUL CU AUTORITATILE si nu intr-o masa amorfa modelabila si manipulabila la discretia oricarui purtator de titlu…parlamentar sau guvernamental!

  Vrea careva sa inteleaga aceste lucruri sau ne limitam si ne multumim cu jocurile marunte de culise, cu „carti de vizita” fara acoperire si valoare, promisiuni si pomeni pre si post electorale!?
  Verticalitatea de cumetrie si de conjunctura nu va aduce niciun fel de rezultat pozitiv comunitatilor, in afara de citeva firmituri…unor inchipuiti leaderi!

  Gresesc!?

  PS: Sper ca le vei explica si oamenilor care au semnat „ca nu sunt de acord cu marirea taxelor”(de parca i-ar fi intrebat cineva asta, cind au initiat, dezbatut, votat si promulgat legea) 🙂 ,
  ca tu ai decis ” sa inchizi subiectul”…via mail!

  O seara buna!

 53. Mihai Muntean said,

  In treacat fie spus formularele pt. semnaturi in aceste situatii nu e suficient sa aiba numai numele si semnatura, caci asa putem aduna 100.000 in 2 zile.

  „Formularele au avut imprimate Comunitatea romaneasca din Terni ,Protest impotriva maririi taxelor consulare, numele si semnatura”.(Gina D. scribit)

  Realizezi ca daca ati strins asa ceva, atunci le puteti pune in vitrina caci n-au valoare nici cit a unui ciorap cirpit, fara datele de identificare necesare nu pentru a „da in urmarire pe cineva”, ci pentru a demonstra autenticitatea protestului!?
  „Daca lucrurile stau asa”, imi pot explica acum reticenta ta de a …spune adevarul.
  Nu pe noi ne-ati pacalit, ci pe cei pe care i-ati facut sa creada ca ati inaintat un demers oficial in sprijinul si beneficiul comunitatii….Pacat!

  Noi nu ne jucam si putem demonstra cu date clare autenticitatea si legitimitatea protestului.

 54. alinaharja said,

  Mda… Din ciclu „hai sa ne jucam de-a fofarlica”…
  Toata discutia a pornit de la inversunarea Ginei in a pretinde sa-i fie recunoscute „meritele” (care?) personale (zice ea, mai sus: ca presedinta de asociatie a strans peste 200 de semnaturi) cu orice pret.
  Care merite, descoperim ca sunt de fapt praf aruncat in ochi.
  Ca doar cand te alaturi unui protest si strangi semnaturi pentru o cauza, unul trebuie sa fie mai cu mot.
  Ah, si madam licentiata in drept, nu stie ca semnaturile ca sa aiba o oarecare valoare juridica trebuie sa aiba si datele din documentul de identitate. Ups, probabil aceste aspecte se invata la facultatea de agronomie si eu nu stiu…

  Dupa, cum spuneam, am eu motivele mele sa fiu Toma Necredinciosu. :-))

 55. ginadumitriu said,

  Pentru MM:
  Eu lucrez cu oamenii la Terni,ii cunosc .Va place sau nu,semnaturile demonstreaza un exercitiu civic pe care comunitatea de la T. l-a facut pentru prima data.Eu vorbesc de oameni, de o comuitate locala, nu teorii!!
  Nu am inselat pe nimeni si stii si tu, dar profiti de faptul ca am vrut in email sa discut deschis cu tine si tu in scimb, te arati arogant.Nu-i nimic, nu mai incurc activitatea politica a PIR-ului cu treburi de asociatie.
  Pentru Alina, de la Parlament:
  Cred sincer ca ai nevoie urgent de un psiholog.

 56. giancarlo germani said,

  Credo che sarebbe un buono spunto di riflessione capire come mai tante comunità come quelle di Terni non riescono a fare un esercizio civico come quello di aver raccolto queste firme se si rifiuta in pratica di implicarsi nei problemi che seriamente affliggono queste comunità.
  Siamo lieti di aver contribuito a questo esercizio civico,non sò quanto erano coscienti i romeni di Rieti di partecipare ad un esercizio civico o quanto volessero esprimere il loro dissenso all’aumento delle tasse consolari.
  Non sò perchè le cose semplici devono essere sempre complicate.Noi abbiamo lanciato una campagna di raccolta firme,apera a tutti coloro che la condividevano.Chi l’ha condivisa ha raccolto le firme e ce l’ha inviate.Gina ha raccolto le firme,ha fatto un comunicato di supporto alla protesta e poi ha tenuto le firme nel cassetto.
  Ebbene il dispetto o l’incongruenza di questi comportamenti dimostra che si tenta il distinguo e la polemica ad ogni costo anche su temi in cui non ci si dovrebbe dividere perchè non si vuole fare un cammino comune.
  Ma tutti questi sofismi e personalismi sono quelli che hanno strangolato un progetto pur positivo come la Lri e che hanno fatto sì che nessuno riesca a collaborare con nessuno.Perchè non si vuole,lo si dica chiaramente e la si faccia finita con l’ipocrisia.
  L’idea di raccogliere le firme era ottima ,ma il fatto che l’abbiamo promossa noi ne ha per qualcuno offuscato la positività.
  Cara Gina qui è una intera comunità che dovebbe andare dallo psicologo,non solo Alina perchè certi comportamenti sono talmente autolesionisti e schizofrenici che non si puo’ che prendere atto che ogni occasione e pretesto e buono per dividersi..perchè così si vuole…contenti Voi…

 57. Mihai Muntean said,

  „semnaturile demonstreaza un exercitiu civic pe care comunitatea de la T. l-a facut pentru prima data”

  @Gina D: „Ne place” evident demonstratia exercitiului civic! Ce pacat ca vor ramine la nivel de simplu”exercitiu” ….cel mult pedagogic, fara nicio finalitate.

  Vrei sa intelegi ca daca nu trimiteti aceste semnaturi acolo unde ati promis oamenilor ca vor ajunge, munca voastra e inutila si ramine DOAR „un exercitiu”, un „heirup” nobil dar… inutil!?

  Unde este aroganta mea in cele ce ti-am explicat!?

  Atita timp cit ai „blocat initiativa in sertar”, afirmatiile tale ramin exact o mare teorie gaunoasa.(aici draga Gina e inselatoria)
  Stiu oamenii ca nu ati facut ceea ce ati anuntat in comun icat!?
  „Peste 200 de romani au raspuns apelului organizatorilor si au cerut ca protestul lor sa ajunga la cunostinta Guvernului, Parlamentului si a mass -mediei romanesti”.

  Au ajuns semnaturile la parlament si guvern…te intreb!?
  Daca nu…de ce NU!?(Caci „actiunea s-a incheiat, asa cum ai declarat!)
  Nu crezi ca oamenii merita sa stiea ceste lucruri!?

  Sau afirmind ca „ii cunosti, lucrind cu ei” mizezi pe faptul ca au semnat „ca primarul” si nu te vor mai deranja cu intrebari de genul: …Ce ati facut cu protestul nostru, l-ati trimis sau nu autoritatilor!?

  „.Sunt date personale si le pastrez ca documente.”

  Le pastrezi ca documente ca sa ce!? 🙂
  Sa-ti mai treci la „activ” o „actiune”!? Sa-ti mai apara numele intr-un ziar!?
  Sau din dorinta „protagonismului ca scop principal, care nu te intereseaza”!? 🙂

  -Oamenii pe care „ii cunosti, comunitatea locala”…stiu ca ai decis sa le pastrezi ca documente, incalcind la modul cel mai demagogic cu putinta, tocmai ceea ce ai declarat in comunicat !?

  -Bine, daca tot suntem la capitolul „exercitii” , da-mi voie sa incerc si eu un exercitiu de „logica politica”:

  – DRP, stim cu totii ca are conducere POLITICA…ghici ce culoare!? (nu e o teorie e o…practica).
  Tot in linia „exercitiului” pot sa-mi „imaginez” ca trimitind tabelele cu semnaturile de protest la Bucuresti iti asumi rolul lui Brutus si adio….proiecte…in „sprijinul comunitatii bineinteles”
  Urmind logica „exercitiului”, e foarte clar ca daca „nu faci frumos” in fata „ordonatorului de credite colorate”….nu le pupi!
  Aburelile cu „poti face proiecte si daca nu esti…simpatizant” in conditiile unui ordonator de credite „rainbow”…le poti servi celor ce semneaza „ca primarii” nu noua!:)
  Pot sa inteleg si ca frica de a nu-ti pierde „statutul de profesor” si eventual solda redusa cu 25% te determina sa pleci capul si sa stringi din dinti, inghitind umilinte din partea „emisarilor” de la Bucuresti, caci am observat ca unora statutul de „Badanta sau colf” le miroase urit si nu da bine in comunicate de presa.
  Nu reusesc insa sa inteleg ipocrizia cu care declamam actiuni fara finalitate „in sprijinul comunitatii”, cind e clar ca nu avem curajul(suntem santajabili) sa le finalizam, asa cum am promis oamenilor!
  Cit timp veti pleca spinarea de frica pierderii unor…iluzorii avantaje, asa veti fi tratati cu totii, invatatori, profesori, muncitori, infirmieri…etc!

  Reamintesc ca aceasta a fost un „exercitiu civic” ! 🙂

 58. alinaharja said,

  @Gina: stilul radian nu se dezice… Cand nu ai argumente, te apuci sa jignesti.
  Reciteste intreg topicul si vezi toate incongruentele tale, dupa care mai discutam despre cine trebuie sa mearga la psiholog.
  Ai afirmat printre altele ca ” la data la care noi am organizat campania , nu erau formulare tipizate”. Minti cu nerusinare deoarece formularele erau deja online pe 17 iunie, iar tu actiunea ai desfasurat-o in perioada 27-30 iunie.
  In concluzie, „tesoro”, coboara de pe piedestalul pe care ti l-ai construit si invata sa te relationezi cu adultii. Si daca tot aspiri sa fii o persoana publica apreciata, invata sa fii si coerenta.
  Ironiile de 2 lei (vechi) asupra jobului meu de la Parlament nu-ti fac onoare. In toata postarea eu nu am fluturat nici experienta si nici pregatirea mea, spre deosebire de tine.
  Dar daca tii neaparat, in materie de psihologie s-ar putea sa stiu ceva mai multe decat tine. Garantat recunosc persoanele complexate si in general frustrate.

 59. Dutu Mihai said,

  Gina, îngâmfarea şi aroganţa nu-ţi conferă capacitatea de a pune diagnostice medicale. Te-aş sfătui pe viitor (şi pe Rădiu la fel) să te abţii din a trimite oameni la control. Habar nu ai despre ce (vrei să) vorbeşti. Lăsând la o parte că hârtiile semnate nu valorează nici măcar cât petiţiile on-line mai ai şi tupeul nemărginit să acuzi în stânga şi-n dreapta că lumea e rea şi nu te sprijină. În cazul tău nu poate fi vorba de naivitate şi şmecheria pe care crezi că ai prins-o e de fapt praf în ochi. Deci ghici ce rămâne? O să fac tot posibilul să se afle şi la Terni cum anume acţionezi tu în numele comunităţii şi finalitatea acţiunilor tale.

 60. G.D. said,

  Cu atitudinea asta vreti voi sa va castigati aliati si simpatizanti in teritoriu? Nu sunt „inganfata” ci indignata ca voi va manifestati ca niste ” caini de paza ” ai acestei comunitati si in inversunarea voastra fata de o persoana cu care ma asociati, pierdeti in fapt un lucru fundamental : ca am fost printre putinii care intr-un fel v-am sprijinit actiunea.
  Nu sunt filiala PIR si nu actionez dupa metodele si indicatiile voastre.
  Va astept la Terni,in mijlocul oamenilor.

 61. alinaharja said,

  Gina, daca ai fi facut-o dezinteresat si real, atunci ai fi avut dreptate tu.
  In comunicatul trimis ai pus „initiativa organizatiilor”, nu „initiativa PIR-ului”.
  Dupa care, efortul de „sprijinire” pentru tine a insemnat sa strangi (daca este adevarat ca le-ai strans) semnaturi pe care sa le tii in sertar, pretinzand insa osanale din partea celorlalti.
  Uite ca alti presedinti de asociatii nu s-au sfiit sa-si puna semnatura pe formularele PIR, pentru ca au inteles utilitatea actiunii COMUNE. Nu si-au pus problema ca ar „actiona dupa metodele si indicatiile” PIR. Si in plus n-au pretins osanale.
  In plus tu le-ai vrut recunoscute ca merite ale tale personale, uitand ca (daca este adevarat) eventualele semnaturi pe care ni le tot arunci in fata (numai la nivel declarativ) sunt eventual stranse si cu efortul bisericii ortodoxe din Terni.
  Inversunarea a pornit de la tine, idem aroganta cu care ai PRETINS sa-ti fie recunoscute nu stiu ce merite, uitand ca atunci cand altcineva a pretins recunoasterea unor merite REALE (nu inchipuite cum sunt ale tale) ai sustinut pe cine le-a uzurpat.
  Dupa cum spuneam: putina modestie si putina coerenta ti-ar fi cu mult mai utile decat orgoliul infantil si aroganta pe care ai afisat-o pana acum.

 62. Dutu Mihai said,

  Gina, nu mai pune între ghilimele fabulaţii căci termenul l-am folosit corect. De altfel reprezintă şi realitatea. Cum anume ai oferit sprijin? Luând nişte semnături (incomplete) şi ţinându-le în sertar? Haida de. Numai sprijin nu e ăsta şi cam încalci toate principiile confidenţialităţii, ţinând ascunse nişte semnături când ai declarat şi promis că le vei trimite unde trebuie. Dincolo de îngâmfare şi ignoranţă remarc şi foarte mult tupeu. De unde dracu’ veniţi fraţilor? Zici că te asociem cu diverse personulităţi dar nu am remarcat să-l dojeneşti sau să-l rogi să schimbe tonul pe gurist. Aşa cum citeşti şi intervii pe forumul ăla de 2 bani poţi demonstra educaţie temperând acel analfabet notoriu. Habar nu am ce s-a întâmplat cu tine, dar în urmă cu ceva ani am cunoscut o altă Gina. Se pare că m-am înşelat. Rău de tot chiar.

 63. Mihai Muntean said,

  „Cu atitudinea asta vreti voi sa va castigati aliati si simpatizanti in teritoriu?”

  @GinaD:
  In niciun caz cu „atitudinea asta”, adica a ta. Nu cu aroganta si autosuficienta si nu inselind „asteptarile oamenilor”, nu incalcindu-ne cuvintul si „comunicatele”.

  N-ai raspuns inca la o intrebare legitima ce ti-o poate pune la fel de bine oricare dintre semnatarii petitiilor;
  De ce n-ai trimis protestul la Bucuresti asa cum ai SPECIFICAT in comunicat, ca a fost dorinta oamenilor!?

  Declarativ …”ne-ai sprijinit actiunea”!
  Nu pe noi ne-ai sprijinit, daca ai facut-o, ci comunitatea, care dorea ca vocea ei sa se auda la Bucuresti si nu sa fie inabusita intr-un sertar.
  Daca insa ai facut treaba pe jumatate ca sa-ti vezi un comunicat de presa publicat si nu ai tabele cu semnaturi documentabile, atunci poti sa le pastrezi ca …lectura particulare sau exercitii de dictie …, caci alta valoare nu au!
  Totusi daca ai vreun pic de respect pt. oamenii care au semnat, ar trebui, e obligatoriu (moral) sa le spui ce s-a ales de protestul lor.

  „voi va manifestati ca niste ” caini de paza ” ai acestei comunitati ”

  Daca as fi la rindul meu…”inginfat” ti-as raspunde; Da ne manifestam ca niste „ciini de paza” ai acestei comunitati, atita timp cit activitatea noastra in linia respectului si apararii drepturilor acesteia ne califica si legitimeaza sa o facem si atita timp cit aceasta „comunitate” este inselata, excrocata, umilita de oameni care n-au alt scop decit propria imagine si interese, de oameni superficiali de „reprezentanti” lasi si iresponsabili, mascarici si bufoni ce se ascund in spatele propriei neputinte si ineficiente, disperati in cautarea imaginii mediatice cu pretul celor mai absurde si demagogice declaratii.
  Stiu ca nu e cazul tau Gina, dar de data asta ai gresit si nu fata de noi, ci fata de oamenii carora una le-ai promis, alta ai fumat….!

  La Terni venim cu mare placere, cu intreaga „haita de ciini de paza” ai comunitatii! 🙂 🙂

  Cu prietenie,

  MM

 64. Trafic de semnaturi | Alandala said,

  […] ce nu le-ai tri­mis?”. Răs­pun­sul e genial (nu citez, dacă vreţi să vă râdeţi intraţi aici şi urmă­riţi o mega dez­ba­tere cu doamna învăţătoare-avocat-preşedinte de […]

 65. Am reuşit să blochez o lege « Alina Harja – Ganduri/Pensieri said,

  […] https://alinaharja.wordpress.com/2010/10/01/sa-radem-cu-alesii/ LikeFi primul căruia să-i placă acest articol. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: